Historien om Københavns eneste punk-band: Krølle & Sporado Band

Bandet, som aldrig solgte ud og derfor aldrig solgte nogen plader!

1 9 8 1

Gr.'s navn begynder 1981 at blive kendt i byens grafitti-kredse, ikke mindst takket være en fan ved navn Klaus.

Klaus anno 1981 I taknemmelighed over hans ihærdige indsats tilbyder Krølle & Sporado at band'et laver sound-tracks til hans perverse kortfilm "Den Masturberende Action-mand" og "Fader Vender Hjem".
[ Klaus himself ses hér til venstre ]


Gr. optræder første gang live på "Vester Borgerdyd Gymnasium (Valby) foråret 1981. Koncerten er forholdsvis kortvarig, idet gr. efter kort tids optræden bliver fjernet fra scenen med besked om at finde nogle andre instrumenter at ødelægge.

Muligvis inspireret af denne begivenhed indspiller gruppen "Hærværk", som udgives kort efter koncerten. Det er, i lighed med det foregående års hit "Tjallesangen", inspillet i Gazamanasty-Go-Gonzo studiet. Deraf den for studiet karateristiske rå og upolerede lyd. Nummeret er, så vidt vides, ikke udgivet officielt, men er offentliggjort på diverse piratbånd.

Sporado & graffiti -klik & forstør
Sporado 1981 m/klassisk graffiti som baggrund

"Tjalle"Torben forlader sommeren 1981 bandet i arrigskab over, at musikken ikke længere er rendyrket akustisk. For ikke at blive afsløret som skabshippie og for at glemme ærgrelsen over, at hans soloprojekt "ToBenBand" ikke opnår kommercielt gennembrud, stikker han af til Afrika!

strøm på svinet!
Krølle med el-guitar

Opmuntret af deres hurtige succes omorganiseres gruppen sommeren 1981 til at bestå af :
Krølle (guitar / vokal / casio-lomme-orgel)
Sporado (keyboards / vokal) og
Sprælle-Jan (trommer / vokal - tidl. medl. af Zygote).

Gr.'s musik begynder nu at indeholde elementer af gængs rockmusik og sammenspil, idet medl. er blevet klar over, at musikscenen i Berlin - "De geniale dilettanter" - på det pinligste er begyndt at plagiere gruppens koncept "vi-kan-ikke-spille-og-vi-er-osse-ligeglade"

Da pladekontrakten udebliver, opretter gruppen i et anfald af selverkendelse deres eget selskab "Bootleg Factory", som udgiver og distribuerer kassettebånd med gr.'s udgivelser nogenlunde ligeså hurtigt som gr. når at indspille materiale.

Første udgivelse er "Elektro-Vida"indspillet i Villa Vida studiet i Hvidovre juli 1981. Udgivelsen indeholder for det meste egne kompostioner.

<-- 1980<--     ||||||    --> 1982 -->

KSB år for år:

[ 1980 ]

[ 1981 ]

[ 1982 ]

[ 1983 ]

[ 1984 ]

[ 1985 - 88 ]

[ 1989 ]

[ 1990 - 91]

[ 1992 ff. ]

 

kunst=1 spittusch + 2 minutter til overs !
god, gammeldags graffiti

 

 

 

 

film

 

 

andre bands

 

 

udgivelser

 

 

links

 

 

 

 

 

 

 

 

HØR SELV !
Den labre lyd fra Villa Vida session [1 Mb i Mp3 format]
og
Den obskure lyd fra Komminut [1 Mb i Mp3 format]

 

offentlig licens - musik